Jeugdzorg

Van Jeugdzorg naar Systeemzorg. Samen werken aan een veilige en prettige basis voor kinderen, ouders en de medewerkers zelf.

Kosteloos kennismaken?

Boek nu een gratis kennismakingstraining in om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Een basis Fundament

Onze op maat gemaakte programma’s richten zich precies op hetgeen wat kinderen op vroege leeftijd nodig hebben. Een fundamentele basis waaraan kinderen zich kunnen vasthouden en verder op kunnen bouwen. Zichzelf. Een fundament waarop ze kunnen vertrouwen met waardevolle teugels op het gebied van zelfvertrouwen, beïnvloeding, concentratie, reactievermogen, woedebeheersing, emotieregulatie, discipline, respect, communicatie en doelgerichtheid. Een sterke basis in hun jonge leven waardoor alles makkelijker gaat en er daarmee meer kans is op een gelukkig leven.  

Systeemgericht

EQfit Academy en EQfit KIDSS biedt een traject dat zorgt voor gedragsverandering. Een vorm van lichaamsgerichte therapie, waardoor praten over problemen niet nodig is. Door de oefeningen vallen barrières weg en komt de cliënt direct bij zijn gevoel waardoor er effectief gewerkt kan worden vanuit het gevoel. Gedragsverandering ontstaat door ervaring en continue herhaling van hoe je anders kunt omgaan met gevoel. Onze therapie is systeemgericht, omdat we in principe met alle gezinsleden aan het werk gaan. Door ieder zijn eigen pad en proces te laten bewandelen, komt het gezin uiteindelijk tot meer begrip en verbinding met elkaar. Het gedrag dat gezinsleden vertonen wordt samengebracht in een gezamenlijke training. Zo leren ze op een nieuwe gezonde manier met elkaar reguleren en elkaar weer te zien i.p.v. reactief gedrag te laten zien.

Wij vinden het ook belangrijk dat Jeugdzorgmedewerkers op een gezonde manier naar zichzelf kunnen kijken en bewust zijn waarop zij reguleren. Dit is in het helpen van mensen en met name kinderen onwijs belangrijk, zelfs noodzakelijk om zo zuiver mogelijk een gezin binnen te stappen. Wij ondersteunen verschillende instellingen, organisaties en onafhankelijke partijen in dit proces.

Vanwege de positieve resultaten die we behalen en de groeiende vraag van Jeugdzorgmedewerkers, gemeenten, ouders en scholen zijn we op zoek naar nieuwe trainers die de ambitie hebben om kinderen een sterke basis mee te geven. 

Gecontracteerd met Gemeenten:

– Alkmaar

– Heiloo

– Castricum

– Heerhugowaard

– Uitgeest

– Bergen

– Dijk en Waard

Daarnaast hebben we verschillende maatwerkovereenkomsten en PGB’s  door heel Nederland.

Voor wie?

Gemotiveerde Jeugdzorg trainer

Als jeugdzorgmedewerker ben je al erg gemotiveerd om kinderen te helpen en te ondersteunen. De methode gaat hierin een stap verder. Met de oefeningen zorg je er als hulpverlener namelijk voor dat de problematiek nog sneller zichtbaar wordt en dat er direct adequaat op gehandeld kan worden vanuit het menselijk gedrag. Door de kinderen, en ouders, een nieuwe manier van reageren en gedrag aan te leren hoeft de zorg aanzienlijk minder lang te duren.  

Program Reset – Jeugdzorg

We weten allemaal dat er wat mag veranderen in de Jeugdzorg. Wij willen van jeugd- naar systeemzorg. Dit begint bij de mensen in de (Jeugd)zorg! 12 weken lang gaan we werken aan veel punten wat ander resultaat zal opleveren op de werkvloer en voor de gezinnen!

 • Minder uitval.
 • Minder diagnoses.
 • Minder psychosomatische klachten.
 • Werken vanuit mogelijkheden.
 • Werken vanuit krachten.
 • Zorg op maat.
 • Plek innemen.
 • Systemisch leren zien.
 • Beter reguleren.
 • Vanuit neutrale bril kijken/voelen.
 • Veiligheid ervaren zichzelf te zijn.
 • Zorg waar ze recht op hebben.
 • Gereguleerde zorgverleners.
 • Gehoord voelen.
 • Vanuit rust en kracht zorg verlenen.
 • Veiligheid ervaren.
 

Program Reset Jeugdzorg

Duur: programma van 6 / 9 of 12 weken
Hoe vaak: 2 keer per jaar.
Eerste start: 31 maart t/m 30 juni (uitzondering van 7 april en 5 mei)
Tweede start: 8 september t/m 1 december.
Tijdstip: start 13.00 tot 16.00, inloop 12.30
Locatie: IJ-burg Amsterdam & Purmerend
Aantal deelnemers: max. 12.

Q-model, HRG Methode, Systeemopstellingen en de Blueprint.

Plan een kennismakingstraining

Ben jij benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Omdat wij overtuigd zijn van onze methode bieden wij iedereen de kans om kennis te maken middels een kosteloze kennismakingstraining. 

Wil jij zelf helpen?

Wij werken met zelfstandige trainers die allemaal het gemeenschappelijke doel delen om mensen verder te helpen in hun leven. Jij hebt ook de kans om hieraan bij te tragen via ons partnership.